Како да се прилагоди и принципот на работа на пневматскиот цилиндар со прилагодлив удар

Напневматски цилиндар со прилагодлив ударзначи дека продолжениот удар на пневматскиот цилиндар може слободно да се прилагоди во одреден опсег.

На пример, ударот е 100, а прилагодливиот удар е 50, што значи дека е достапен ударот помеѓу 50-100.The = оригиналниот удар – должината на комплетот.

2. Некои пневматски цилиндри имаат магнетизам во себе, а однадвор е инсталиран магнетен прекинувач за да го контролира електромагнетниот вентил и да го контролира ударот.

3. Инсталирајте го прекинувачот за удар, контролирајте го електромагнетниот вентил и прилагодете го ударот по желба.

4. Користете механички механизам со лост за да го промените ударот.

https://www.aircylindertube.com/ma-series-pneumatic-cylinder-product/

Вообичаени проблеми и причини за прилагодливи пневматски цилиндри:

1. Внатрешното истекување на воздухот и создавањето вкрстен гас обично се предизвикани од истекување помеѓу предната и задната празнина во внатрешноста на пневматскиот цилиндар.Причините за истекување на воздухот вклучуваат оштетување на заптивниот прстен на клипот, оштетување и деформација на цевката на пневматскиот цилиндар и нечистотии во заптивниот прстен на вратилото.

2. Работата не е мазна, а причините се дека има проблеми со центарот на вратилото и врската на товарот, неусогласеноста помеѓу додатоците, деформацијата на пневматскиот цилиндар и сл.

3. Клипната шипка е свиткана и скршена, а тампонот откажува.Причината е генерално што прстенот за заптивање на тампон, површината на шрафот, површината на конусот итн. се деформирани или оштетени и не се мазни.

4. Пневматскиот цилиндар не е синхронизиран.Причината за неуспехот е што излезниот цевковод не е со иста должина, коефициентот на триење на пневматскиот цилиндар е различен, а вентилот за гас за регулирање на брзината не е инсталиран за време на инсталацијата, итн.

5. Излезната моќност е недоволна, а причините за дефектот вклучуваат недоволен притисок на довод на воздух, силата на оптоварување е поголема од ефектот на пневматскиот цилиндар и истекување на воздух од пневматскиот цилиндар.


Време на објавување: Јуни-09-2023 година